Blog

26/10/2018

De bruiloft van Wico & Ka Yan was de eerste traditionele Chinese bruiloft die wij mochten filmen en wat was het toch een bijzondere en vooral schitterende belevenis.

De dag begon, zoals bij een Chinese bruiloft gebruikelijk is, met de traditionele deurspelletjes. De bruidegom en zijn bruidsjonkers werden bij het ouderlijke huis van de bruid door de bruidsmeisjes opgewacht. Voordat hij het huis mocht binnenstappen moest hij eerst een aantal spelletjes succesvol afronden en met de bruidsmeisjes onderhandelen. Het was een ontzettend leuke en grappige ervaring om dit gedeelte van de bruiloft te filmen.

chinese bruiloft filmen

filmen chinese bruiloft

Ook de theeceremonie is een traditioneel onderdeel van een Chinese bruiloft. Nadat de bruidegom eindelijk zijn bruid mocht zien werd er een theeceremonie gehouden door de familie van de bruid. Tijdens dit gebeuren ontvangt het bruidspaar cadeau's in de vorm van sieraden en/of envelopjes (vaak met geld) terwijl zij in retour een kopje thee aanbieden. Opnieuw een uiterst bijzonder moment om te mogen filmen. Daarna werd opnieuw een theeceremonie gehouden bij het ouderlijke huis van de bruidegom.

chinese bruiloft videograaf 04

chinese bruiloft videograaf 04

bruiloft filmen chinese bruiloft

Vervolgens vertrokken wij met z'n alleen naar de trouwlocatie Buitenplaats Beeckestijn in Velsen-Zuid. Een echt prachtige locatie om een bruiloft te filmen. Zoals gebruikelijk gingen wij meteen met onze drone vliegen om wat mooie opnames uit de lucht te maken.

bruiloft filmen drone

Het bruidspaar ging zich op de locatie voorbereiden. De visagie en het haar van de bruid werd door Vivi Christin gedaan, en uiterst ervaren en professionele visagiste/hairstylist. Aangezien wij altijd in een team van twee werken, konden we de voorbereidingen van het bruidspaar gelijktijdig filmen en was er voldoende tijd om ook nog mooie shots van bijvoorbeeld de bruidsjurk, het pak en de ringen te maken.

chinese bruiloft videograaf 16

chinese bruiloft videograaf 16

chinese bruiloft videograaf 16

chinese bruiloft videograaf 16

chinese bruiloft videograaf 16

chinese bruiloft videograaf 16

chinese bruiloft videograaf 16

chinese bruiloft videograaf 16

Dan eindelijk was het zo ver, de ceremonie kon beginnen. Er was veel twijfel of de ceremonie buiten wel of niet kon doorgaan aangezien de kans groot was dat het zou gaan regenen maar het bruidspaar koos ervoor om het gewoon te wagen. Het was een uitsekende keuze, want niet alleen bleef het droog maar was het zachte middaglicht ook echt perfect om mooie opnames te maken. De ceremonie is met afstand het spannendste moment van de dag want hier draait het tenslotte allemaal om. Wij zijn meer dan blij met onze opnames. Het weggeven van de bruid door de vader, het ja-woord, de ringen, het tekenen van de akte. Wat een mooie opgave om dit allemaal te mogen filmen.

chinese bruiloft videograaf 24

chinese bruiloft videograaf 24

chinese bruiloft videograaf 24

chinese bruiloft videograaf 24

filmen bruiloft videograaf

chinese bruiloft filmen

filmen chinese bruiloft

Na de ceremonie mocht de bruidegom met een zwaard de champagne sabreren om de borrel van start te laten gaan en niet veel later hebben wij de gelegenheid gekregen om met het bruidspaar een korte videoshoot te doen. De locatie was gewoon perfect hiervoor en de opnames spreken voor zichzelf:

trouwfilm chinese bruiloft

chinese bruiloft filmen

chinese bruiloft videograaf

bruiloft videograaf den haag

videograaf bruiloft den haag

Het feest in de avond heeft plaatsgevonden op een andere toplocatie, namelijk bij De Koning Party & Events in Amsterdam. Het feest begon met een indrukwekkend entrée van het bruidspaar en de aansluitende openingsdans. Na het diner was er ook nog het mooie moment van het aansnijden van de bruidstaart en het gooien van het bruidsboeket.

videograaf bruiloft de koning amsterdam

trouwfilm de koning videograaf

de koning amsterdam filmen bruiloft

bruiloft filmen de koning amsterdam

Wij van De Wedding filmer hebben simpelweg genoten om deze prachtige Chinese bruiloft te mogen filmen en hieronder kijken jullie naar het schitterende eindresultaat:

Trouwlocatie // Buitenplaats Beeckestijn
Videograaf // De Wedding Filmer
Fotograaf // The Red Yarn
Feestlocatie // De Koning Party & Events
Make-Up // Vivi Christin

Laatste nieuws